Ingrediente de evitat in produsele de ingrijire


Buna !
In ultimii ani am asistat la un boom al industriei produselor de ingrijire a tenului.
Multe companii  scot produse pe banda rulanta : unele dintre ele bune, altele mai putin bune.
Astazi va propun un articol in care vom discuta despre o lista de ingrediente care ar trebui evitate .
Stiu ca nu toata lumea verifica lista cu ingrediente inainte de a cumpara un produs, ceea ce mi se pare o greseala imensa. Nu mereu ceea ce promite un produs va si face deoarece ingredientele din compozitia lui pot cauza mari probleme.
Hai sa aflam care sunt acestea !


PARABENI
Acestia se regasesc in aproape toate produsele, chiar daca ar trebuie evitati. Acesti parabeni sunt de fapt conservantii care prelungesc durata de viata a produsului in care se afla. Ei patrund usor in piele si sunt absorbiti cu usurinta. Studiile au aratat ca acestia sunt cancerigeni, in special cauzatori de cancer la san, infertilitate, ba chiar va pot da peste cap si sistemul endocrin pentru ca odata absorbit el se comporta ca un hormon.
Daca pe eticheta produsului nu-l gasiti sub denumirea de paraben, cautati dupa methylparaben.
PARFUM / FRAGRANCE
Parfumul folosit in cosmetica poate duce la iritatii, dermatite. Este un element dur care usuca tenul.
ALUMINIU
Acesta se gaseste in special in deodorant si in geluri de dus. De ce este rau ? Poate cauza la fel ca parabenii cancer !
RETIONOL
Chiar daca acesta este un ingredient bun pentru tenul vostru conteaza mult cum il folositi deoarece acesta “ topeste “ pielea astfel ea va deveni mult mai sensibila la soare, recomandat fiind sa-l folositi seara. Femeile insarcinate nu ar trebui sa-l foloseasca deoarece poate schimba ADN si cauza tumori.
SLES
Acest ingredient se regaseste intr-o varietate de produse de la sampon, crema hidratanta, sapun lichid la sampon sau pasta de dinti.Acesta fiind un agent de curatare, produce spuma, fiind folosit chiar in produsele de curatire ale masinilor. Este cancerigen, poate cauza uscarea pielii, a scalpului sau iritarea ochilor.
VITAMINA E
Chiar daca aceasta se foloseste pentru hidratarea unui ten uscat, ea poate cauza un exces de sebum, iritatii ale pielii.
Lista ingredientelor malefice poate continua. Eu ma opresc aici deocamdata. Aceastea mi s-au parut cele mai regasite ingrediente in produsele de ingrijire, in acelasi timp cele mai rele.
Cel mai important este sa fiti consumatori informati si sa nu cadeti in plasa unui produs care va vinde informatii false.
                                   Xoxo, Mara

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paleta Maybelline- The blushed nudes. Hit or miss ?

Review-Bioderma : cea mai buna apa micelara ?

Machiaj rezistent de sarbatori